Ajalugu

Wednesday, November 18, 2020

Pirita Libahunt ja pikim SI-väljavõte elus

 Ükski hea asi ei tohi mitte ära jääda.Nii ei jäänud ära ka sügisene Libahunt,mis nüüd toimus Pirital. Asukoht suurepärane ja võistluskorraldus väga intrigeeriv - peale kella 17-t oli võimalik teenida teatud punktilisa.Meie tütarlapsed said analoogse soodustusega kevadel kergelt öeldes pisut vastu näppe,sest lisa teeniti vaid teatud punktidega, KP-märgised olid tasapinnalised ning öösel neid leida kergelt öeldes raskevõitu.Sel korral sai lisa aga iga läbitud punkti eest,märgised reeglitepärased ja stardiajagi sai sujuvalt valida.

Startis 3 HP-Sport team`võistkonda - Pere klassis mina Helise ja


Heleriga ning Helena,Meelise ja Annega + Mirjam ja HD-s Inferno Kadri,Tõnis,Andres.Helena pabistas nagu ikka,kuid laupäeva hommikul vara oli rõõmsa näoga valmis ja läksid suht varakult starti.Meie plaan oli kasutada osaliselt ära ka "pimeduse" boonust ning startisime poole 2 paiku,et siis valge ajaga võtta ära metsasemad punktid.Põhiplaani rajavalikus tegi taas Helis ja no mis seal vaielda,hästi tuli välja tal.
Esmalt  suundusime Kloostrimetsa,et kaardil metsaala punktid valges võetud saaksid.35>76>45>31>55>46>47>56 ... vaid kolmveerand tundi ning hunnik punkte kenasti käes.Kõik sujus kenasti kuigi vahepeal oleks soovinud võib-olla veidi kompassigi vaadata,aga peab tunnistama,et Helisel see pee... tunne ikka toimib suurepäraselt.

KP 95 esimene lisaülesanne - 4 vaia ja ole mees ning otsusta on see rajatis kui romb,ristkülik,trapets või ruut.Kurja kui mitu korda olen mõelnud, märgi esimene pähe tulnud mõte.Vastasel korral mõtled niikuinii üle,vastad valesti ja oled raisanud selleks hunnik aega. Tunnistan,et esimene uitmõte oli,et tegu rombiga.Aga ei,hakkasime täiega mõõtma ja mida rohkem mõõtsime seda keerulisemaks läks.Kõik küljed paistsid olevat veidi erineva pikkusega.Nurkadega oli nii ja naa, on nagu täisnurk või siis ei ole ka.Lõpuks läksin diagonaalide kallale ja lõpuks kui 12 minutit raisatud vastasin "trapets" ehk vale ja -2 punkti.Pekki, kui tundub kahtlane,siis märgi kohe ja jookse!

 57>41 ja oligi hämardumas.Ei näe seda tänavate värki seal,aga õnneks olid paremad silmad võistkonnas olemas.84 läks pisut aega,sest auk oli,aga punkti mitte.Asus vähe teises augus ja leitud sai.Teletorn 93 oli meeldiv kohtumine Helena tiimiga.Kõik rahul ning tublilt panid aina edasi.Meie leidsime stendilt kiiresti,et : /Homo erectus e. püstine inimene on esimene maailmarändur, kes Aafrikast 2 miljonit aastat tagasi välja rändas ja Vana Maailma asustas. Tal puudus karvkate, kasutas tuld ja viimistletud tööriistu. Maketil on Turkana poiss, kes oli umbes 10 aastane. Leiti 1984.aastal Keeniast ja on kõige paremini säilinud indiviid.../. Ehk vastus 10-aastane ja lisa 5 punkti tuli.

Botaanikaaed tundus,et joosta palju,punkte mitte nii väga,ent läksime siiski.Lemmikute, rodode juurest alustasime ja tegelikult vaid veerand tunniga oli 10 punkti lisatud. Edasi võtsime viimased jõe põhjakaldal asuvad punktid ära ehk jõudsime 72>75>49>66>94 Iru linnamäe juurde.All koobas ja võis vaid arvata,et küsimus seotud üleval oleva infoga teabetahvlil.Sain üles-alla joosta,kuid nüüd tean,et sealt leiti pronksist odaots,paarisnööbid ja muudki,kuid mitte hõbedast kaelakeed (oli vist).40>74 tegin korraliku õhulennu kui jooksu pealt kivi otsa komistasin.Päris tükk aega sain mõelda,et kuidas ma nüüd maandun.Õnneks ei midagi hullu ja oli selge,et on õige hetk pealamp pähe panna.74 oli üks pikem edasi-tagasi jooks mida oskuslikult ära kasutasin - sinna minnes kaotasin ühe kinda ja tagasiteel õnnestus Helisel see üles leida.

77>33 väike arutelu,kas oodata punktiga ca 4 minutit,et võtta kella 17 lisapunkt,aga õnneks olime piisavalt mõistuse juures.Liig kallis oleks see 1 punkt olnud.65>63>38>59>69>39>67.Pimedaid jõeäärseid joostes hakkas tekkima juba tunne,et kell 10 õhtul ja uneaeg varsti.Tegelikult ju alles 5 õhtul ning pikk päev ees alles.91 lisaülesanne,anagrammid.Õnneks oli väikese lisaga vihjeks kas mees v naine ja mis vanusega.Poliitik Jürgen tuli kohe välja,vaikselt ka Avandi,Sisask ja Elle Kull,aga kes kurja on Onkel Ori.Kuna ülesanne oliväga hästi koostatud ei piisanud sellest teadmisest.Neli viiest pidid vastama mingile ametile.No aga need ju kõik nii poliitikud kui näitlejad jm olnud.9 minutit vaevlesin ja üritasin mõnda Loori välja mõelda kui siis äkki Erki Nool.Hea ülesanne,lahendus 5 punkti.


Jäänud vaid 1,5 tundi tegime lõpliku rajaplaani ehk Lillepi park,jahisadam ja võimalusel üks 7-ne kuskiltpoolt.Toimis.81 punkt oli mõnuga pandud rannas puu otsa,et siis väheke turnimist ka päeva oleks.Võtsime,tegime selfie ja sadamasse.Sealt jäi veel 30 ja tohoh, minu SI ei kõssagi.Proovisin nii ja naapidi ei midagi.Helis pildistas üles,et olen kohal vähemalt,ju jaama rike vmt.32 sama jama.Okei.Aega nappis juba korralikult ning hullumeelne saarekülastus 78 tundus riskantne.Pirita teest üle tulles oli vaid 12 minutit jäänud ja edasi-tagasi jooks päris pikk.Siiski võtsime selle ette.Esimene aiaauk lahti "murtud",aga kaardil keeluala jooksime ausalt edasi.Uhh! Punkt, ei piiksugi, pildistame,äkki aitab.5 minutit aega tormasime nagu torust tuli.Ja jõudsimegi,50 sekki jäi veel ülegi.Oh kui vaid SI kõik punktid välja annab.

Panen pulga lugema ja prindib ... ja prindib ja prindib.

No mida kurja nüüd siis lahti,pole elu sees nii palju punkte võtnud.Kõik 128 kohta oli ära võtnud.6 sekundiga märkis näiteks 13 märget ühest punktist.Okei hoidsin võib-olla jaama Helerile paraja nurga all,et saaks kiiresti märgitud,aga sellist jama pole enne kogenud. Mida iganes mõtlesin,aga õnneks sain Veikkolt kinnituse,et viga ikka minu enda SI-pulgas,oli vist aeg Air`l akusid laadida.

Kokkuvõttes läks võistlus superhästi.Lisaks lisaülesannete tarkustele sain siis kogemuse SI-Air´ st ja hunniku õnnelikke kilomeetreid koos lastega. Tulemus oli veel eriti hästi - 256 punkti ja Pere klassis I-koht ;HD 10-s (kokku 29.).Tublid võistkonnakaaslased mul. Ja mitte ainult mul, Helena koos Meelise,Anne (ja Mirjamiga) said suurepärase tulemuse 156 punkti.HP-Sport team Inferno -  209 p. TULEMUSED  

 

No comments:

Meie võistkond :

My photo
Meie võistkonnas on Helis,Helena,Heleri,Juula,Heiki ja Taavi;Abiks on olnud Mari-Ann,Küllike,Siisi,Kadri,Carmen,Mihkel,Eelmistel aastatel ka Jaagup,Tõnu,Rasmus K,Mari,Marie,Elina,Aveli,Meelis,Oliver,Kaie,Kristi,Krissu,Tõnis,Tiit,Liina,Kaarel ja Heli. Põhilised "lõbustused" : Rogain,XDream,jooksmine,orienteerumine,sulgpall ja Helisel varasemalt ka iluuisutamine

HP-Sport team karikas - 2009,2012;2015 HELIS ; 2010,2011,2013 HEIKI

HP-Sport team karikas - 2009,2012;2015 HELIS ;   2010,2011,2013  HEIKI

Kontakt

  • heikipajuste at hot.ee 525 77 20
  • juulakene at hot.ee

Punktitabel 2015

  • Helis 6 p
  • Heleri 4 p
  • Heiki 4 p
  • Helena 2 p
  • Juula 2 p

Viimaseid matkasid:

  • 18.12.11 Advendireis Võrus
  • 14.07.11 Rongiga Tartu AHHAAs
  • 12.07.11 Ratastega Kolga-Kahala-Tsitre
  • 25.06.11 Kilplala-Väinjärv
  • 24.02.11 Stockholmis