Ajalugu

Tuesday, February 18, 2014

Kodukandis leidub avastamata paiku

Kas just see on tegevusetus või mitte,kuid viimasest postitusest on aega läinud kõvasti.Eks Helis on ainus,kes hetkel meie perest võistelnud on ja temagi pikalt vigastusega kimpus olnud.Eesti meistrivõistlustel õnnestus näha tema poolt üks kaunis mäng ,esimene geim võidetud lasi teises geimis astma tõttu veidi lihtsamalt ent kolmanda geimiga võttis mänguvõidu.Väga tubli Helis ! Järgmine vastane oli Kati Tolmoff ja mis seal unistada - siis kui Helis veel pisike oli tuli teine juba Eesti meistriks.Väga pikalt mäng ei kestnud,punkte Helis küll sai,aga hilisem Eesti 11-kordne meister lõpetas "piinad" kiiresti.
Talv nagu näha lund palju ei paku.Laste niiväga oodatud kelgumäel sai küll 2 nädalavahetust tihedat kelgusõitu näha,kuid kahjuks plaanitud suurem üritus jäi ära.Kes teab,Vastlapäev on alles märtsis,äkki siiski ... .Need paar nädalalõppu vähemalt kasutasid Helena ja Heleri korralikult võimalust.
Kodukandi lugudesse jääb ka Helise ja minu osalemine Kuusalu valla MV-l sulgpallis.Mina sain paar kaotust ning pisut ka võidurõõmu tunda ja 5.-6. koha mängus kaotasin Alanile.Helis mängis suurepäraselt.Alagruppides kaotas väga ägedas mängus Tarmole ühe geimi,kuid võitis siiski alagrupi.Sel nädalavahetusel peetud poolfinaalis suurepärane mäng Ago vastu,kes 3-ndas geimis pidi tunnistama Helise paremust.Finaalis uuesti Helis-Tarmo,aga see oli juba lihtsam kui eelmisel korral ja esikoht Helisele.II oli Tarmo ja III Ago,kes võitis pronksimängus Kullarit.
Pühapäevaks jätsime väikese uurimisreisi - teel maale on silma torganud teele paistev uusehitis.Kerge googeldus viis järeldusele,et tegu ei ole kellegi erahuviga ning tasub asja lähemalt uurida.Juba aastast 2006 on lähikülas loodud midagi huvitavat ja meie sõidame tuimalt sellest mööda,aitab küll,auto tee äärde ja väike matkamine.Juba esimene sh ka suurim ja just see mis teele paistmas ehitis tasus selle peatumise.Erakordselt lahe ja kui esimese hooga tundus,et tegu on torniga kuhu ei pääse ülesse,siis väike kiiks käis asja juurde - sai ikka üles küll.Et tegu on arhitektuuriõpilaste loominguga on muuseas kõik rajatised "veidrad".Ronisime üles torni,see on veidi ettevaatust nõudev eriti kui kaasas väikesed lapsed ja puit märg või lausa jäine,kuid vaade oli vahva.Kokku on selles pargis 8 vahvat ehitist,igaühel oma põnev krutski.Helena ütles kohe,et siia tuleb suvel tagasi tulla ja ka mina usun,et oma külalised viin tulevikus sinna.Loomulikult on aeg tegemas oma tööd,aga nagu ühes blogis mainiti jätabki see kõrvalisus veidi kosmilise tunde.Igatahes mõttetegevusele väga värskendav ja nagu mainisin meeldis ka lastele väga.Mis puutub igalpool kummitavasse "eravaldusse" siis otseseid viiteid sinna ei ole ja kõik oleks nagu kellegi õuelt üle minek,ent googeldused viisid lähima maaomaniku ja asja organisaatori sõnadeni Sirbis :   Kuidas Pedaspeale varjualuseid vaatama pääseb ja kes on oodatud uudistama?
Park asub Pedaspeal Krasmukse talu endisel karjamaal. Arhitektuurihuviline heasoovlik inimene leiab sinna igal juhul tee ja on oodatud
.

Mina julgen seda küll soovitada,ärge sõitke lihtsalt mööda,võtke see veerandtund ja usun et vähemalt kerge muie tuleb suunurka ikka.
 
 

No comments:

Meie võistkond :

My photo
Meie võistkonnas on Helis,Helena,Heleri,Juula,Heiki ja Taavi;Abiks on olnud Mari-Ann,Küllike,Siisi,Kadri,Carmen,Mihkel,Eelmistel aastatel ka Jaagup,Tõnu,Rasmus K,Mari,Marie,Elina,Aveli,Meelis,Oliver,Kaie,Kristi,Krissu,Tõnis,Tiit,Liina,Kaarel ja Heli. Põhilised "lõbustused" : Rogain,XDream,jooksmine,orienteerumine,sulgpall ja Helisel varasemalt ka iluuisutamine

HP-Sport team karikas - 2009,2012;2015 HELIS ; 2010,2011,2013 HEIKI

HP-Sport team karikas - 2009,2012;2015 HELIS ;   2010,2011,2013  HEIKI

Kontakt

  • heikipajuste at hot.ee 525 77 20
  • juulakene at hot.ee

Punktitabel 2015

  • Helis 6 p
  • Heleri 4 p
  • Heiki 4 p
  • Helena 2 p
  • Juula 2 p

Viimaseid matkasid:

  • 18.12.11 Advendireis Võrus
  • 14.07.11 Rongiga Tartu AHHAAs
  • 12.07.11 Ratastega Kolga-Kahala-Tsitre
  • 25.06.11 Kilplala-Väinjärv
  • 24.02.11 Stockholmis