Ajalugu

Monday, March 23, 2015

Jõudsime korraks Vabaõhumuuseumisse

Hakkas taas pihta see rogaini hooaeg suurepärase XT-Talverogainiga,mis iga aastaga muutub aina kevadisemaks. Mõnus asupaik,stardiga Saku Suurhalli juurest ja hoolimata ilmaennustajate ähvardustest paistis päike ning lumesadu ei tulnud. Eeldasin,et rada läheb Kakumäe ja ka Harku suunas,aga üllatuseks oli valikus hoopis Kopli poolsaar. Nüüd pidigi langetama otsuse,kas itta või läände. Kopli tundus mõistlikum,sest korra on XDream meid sinnakanti viinud ja majade vahel teid mööda joostes ei olnud künkaid vaja karta.Helis vaidles alul veidi ent esmaotsust ei saa ikka muuta,see peab toimima! Ja lisaks kui Kopli käidud ja aega üle oli juurde võtta kallemaid punkte Rocca poolt.Start antud panime jooksuga ümber Saku Suurhalli Prisma eest Loomaaia suunas.Seal ülekäigu raja juures ootasime suht pikalt järjekorras,et saaks oma esimesed punktid kirja ning siis üle tee Veskimetsa majade vahele.Helis oli õnneks sundinud/soovitanud mul kilejope kohe selga panna,sest ilm oli siiski jahe ja nüüd jäi vaid rõõmu tunda,et teda kuulda võtsin. Enesetunne oli väga hea ja osa sel-

lest langeb kindlasti ühele pooltalvisele treeningule kuhu Heidi mind kutsus,teadsin et 20 kilomeetrit poleks mingi probleem.Vaid kannaga on mingid probleemid,mis iga esmaspäev saavad täiendust peale iga sulgpallitrenni ;) .Kartsingi,et vean Helist alt oma valudega.Hambad risti sai aga selgeks,et kõik läheb veel hästi.Teadsin,et vajame väga suurt punktisummat,et Pere klassis hea koht saavutada ning see kannustas veelgi.25>49>83>76>26.45 oli Meremeeste haigla ees, veel hetkeks üle tee 37 ja Seewald oli ootamas ... Õnneks spordihaigeid lennu pealt sinna ei panda ja saime õnnelikult punkti 52. Garaažid punktis 82 meenutasid juba Kopli hõngu ja kui punkt 64 sai kätte oli alles esimene tund möödunud.Tuttava Puuvilla tänava kandist jõudsime sadama juurde,sealt varsti joogipunkti 93 ning eriti muljetavaldav punkt 47 suures plekkgaraažide piirkonnas.Lasin enda fantaasial seal lennata,mille peale Helis arvas,et peaks vähem krimisarju vaatama. Aga see oli tõesti muljet ja fantaasialendu väärt elamus.Mida iganes sealt küll leida võiks! Lakihaisuline punkt 66 ja Veepuhastusjaama juurde 75 > 36.Edasi mööda maakitsust punkti 74.Ja hilisem seiklus punkti 55 umbtänavas,mis oleks õige olnud võtta hoopis seerias 48>66>75>36>47>93>55 ! No see on muidugi spekulatsioon ja saime ka niipidi hakkama.
    Põlise tallinlasena sattusin esmakordselt Kopli liinidele ja koht on tegelikult ikka tõeline rannaäärne pärl.Punkt oli pandud mahajäetud hoone 3-le korruse-le ,kus seinal kena käekirjaga graffiti "Elu on ilus!" .Lisaks tavapärane "kultuurkiht" ja taaskordne tõestus,et rogain nii linnas kui maal viib sind paikadesse kuhu tavaelus kahjuks kunagi ei satu.Elu on ilus! Trammipargi juures 65 BLRT juurest 92 ,54 pargist ning tuletorn 73.Tagasitee oli küll üks pikk sirge kulgemine,mis korraks viis meid majade vahele,metsaparki ja kergliiklusteed Haabersti suunas tagasi. 35 kooli lähedal ja nagu pealkirjas oli jõudsime korraks ka Vabaõhumuuseumisse.Aega oli terve tund ning plaanid suured.Käisime Kolu kõrtsis ja veel punktid 43 ning 24 ... ja jätisme võtmata 72,sest arvasime,et see on väljaspool aeda ... !!! Väljusime aiast jooksime metsa 32>60>31>50 leides aega selfidele ja punktide märkimisele olime taas teel ning siis see selgus - punkt 72 on aias sees ! Ahnus ajab upakile,aga lootsin et vaatamata trahvile jääb mõni punkt meile ikka "külge" ka.Uuesti väravast sisse ja 72, kuna peavärav oli suletud siis tagasijooks tee poole.Heidi ja Sass said imestada kui rumalad me ikka oleme nähes meid tagasi jooksmas,aga no mis seal ikka.Eriti valus on tagurpidi joosta muidugi teades,et oled ajahädas.Õnneks võtsime teelt veel punkti 30,mis heastas 3 trahviminutit ja lõpuks kui mul jooksujõud juba raugemas tuli oodatud Rimi reklaamtulp nähtavale.4 h ja 4 minutit pidevat jooksu ja olime finišis.Suurepärane enesetunne ja tunne,et tegime ära midagi suurt.176 allesjäänud punkti tagasid meile väga hea koha 30-s 162-st ja erakordne DH koht - 9-s ! oli ikka supertulemus. Kõik see ei päästnud meid aga Pere klassis pjedestaalile.Koht IV ,aga ei saa nuriseda konkurendid olid väga kogenud või siis väga mehised ja Helis oli tõenäoliselt parim alaealine.Ei midagi ei varjuta igatahes meie rõõmu,sest tulemus oli erakordselt hea ning taaskord kiidan koostööd Helisega,lihtsalt nauditav ja vahva võistlus.Kui olen ka nurisenud,et enne suurvõistluseid peaks ta rohkem jooksule pühenduma siis taaskord tõestas ta oma head treenitust.
Lisaks meile oli rajal HP-Sport teami esindamas ka HP-Sport team Plus - Kadri ja Epp. Punkte said neiud 126,tuli DD-klassis 14-ks ja jäid tõenäoliselt päevaga rahule.Järgmine nädalalõpp on Helis - Kadri tõestamas oma koostööd Linnarogainil.Edu neile!
TULEMUSED : TULEMUSED    HELISE ARVAMUS PÄEVAST: Helise blogi 

3 comments:

Unknown said...

Väga kõva tulemuse tegite! Isegi meie klubi esivõistkond (Underwater....) sai teilt pähe. Olete vist kõvasti talve jooksul trenni teinud. Me seekord pool aega jalutasime kuna naiskonna treenitus peale pikka talvepausi pole just kiita.

HP Sport-team said...

Suur Tänu kiituse eest! Kui aus olla siis jooksutreninguid on väga kasinalt (või pea üldse mitte)pigem tervised korras ja taaskord hea koostöö Helisega.Lõpus 72 juures "lõksu" sattudes oli küll oht masendusse langeda kuid paljud hilinesid ?! ... aga peanahad mis seekord meil võetud said on küll muljetavaldavad ;) Ja ei ole Teie DD 7.koht nii kehv tulemus midagi :) Jõudu ja kevadet !

HP Sport-team said...

... ja Underwater pääses napilt ikka meie ette ;)nii et õiglus on jalule seatud ;)

Meie võistkond :

My photo
Meie võistkonnas on Helis,Helena,Heleri,Juula,Heiki ja Taavi;Abiks on olnud Mari-Ann,Küllike,Siisi,Kadri,Carmen,Mihkel,Eelmistel aastatel ka Jaagup,Tõnu,Rasmus K,Mari,Marie,Elina,Aveli,Meelis,Oliver,Kaie,Kristi,Krissu,Tõnis,Tiit,Liina,Kaarel ja Heli. Põhilised "lõbustused" : Rogain,XDream,jooksmine,orienteerumine,sulgpall ja Helisel varasemalt ka iluuisutamine

HP-Sport team karikas - 2009,2012;2015 HELIS ; 2010,2011,2013 HEIKI

HP-Sport team karikas - 2009,2012;2015 HELIS ;   2010,2011,2013  HEIKI

Kontakt

  • heikipajuste at hot.ee 525 77 20
  • juulakene at hot.ee

Punktitabel 2015

  • Helis 6 p
  • Heleri 4 p
  • Heiki 4 p
  • Helena 2 p
  • Juula 2 p

Viimaseid matkasid:

  • 18.12.11 Advendireis Võrus
  • 14.07.11 Rongiga Tartu AHHAAs
  • 12.07.11 Ratastega Kolga-Kahala-Tsitre
  • 25.06.11 Kilplala-Väinjärv
  • 24.02.11 Stockholmis