Ajalugu

Tuesday, October 6, 2015

Kõik algab uuesti algusest

TA OK rogain on üritus,mis alati tähtsal kohal meie jaoks olnud.
Selle aastane toimumispaik Nõva oli mõnusalt lähedal,aga meie plaanid täiesti uudsed.Helis on juba piisavalt tugev-kogenud rogainija ja kuuluks kindlasti tippude hulka seega on aeg edasi liikuda.Leida keegi,kellega on hea koostöö ja sarnased võimed.Mis mul siis muud ikka teha kui alustada uuesti algusest ehk minna rogainile koos Heleriga.Loomulikult suurepärane valik.Helis oli veidi kade ka kindlasti,aga pidas talle toreda motivatsioonikõne mainides kui toredaid inimesi rajal kohata võib.Tal on ju selgelt meeles kõik need muljed esimestest rogainidest.Igatahes rajale siis kaks tiimi meilt - Helis-Tomi eesmärgiga võimalikult kõrgel ning Heleri-Heiki,et läbida esimene 8 tunnine rogain.Ilm oli super,mureks küll Heleri kerge haigus nädala alguses ja asju lahti pakkides selgunud teadmine,et rajal tuleb hakkama saada kompassita,mis koju jäi ;) ! Helis-Tomi tegid plaani alguses itta ehk soodesse,meie otsustasime alguse väga rahulikult
võtta.Pikemate jooksulõikude tulemuseks oli kerge köhahoog ja oli üldse kerge kahtlus kas ja kui palju saame läbida.Sel põhjusel jätsime ära esialgu plaanitud 30 > 33 > 52.Läksimegi hoopis pika tühja rännaku mööda teid 52,saime rahulikult sisse elada,lobiseda ja kontrollida mis tervis lubab.Punkt võetud läks teiste punktidega juba kiiremini ja tasa targu jõudsime Peraküla kaudu kaardi lääneserva.2 tundi ja pisut peale olime siis oma kaugeimas punktis ja saime rahulikult kodu poole asuda.Rannaliival jalutades käis loba ja nali ning laps oli tubli.Ta arvas,et täna ei viitsi lillegi liigutada ja haaras kaasa samas paar lilleõit oma sõnade kinnituseks ;). Rannast lahkudes kui rajal oldud juba üle kolme tunni saabus lõpuks ka kerge murdepunkt ja väsimus.Hakkasid sagenema sõnad,et võiks kukile võtta või takso tellida.Õnneks pikaaegsed kogemused analoogse lapsega on ka mulle mõned konksud selgeks teinud ja kulgesime edasi.Lasime mõned korrad end samblale siruli,sõime ohjeldamatult pohli ja mustikaid ning enne punkti 57 võtsime ette söögipausi.Punkt 57 oli "lomp" ja võtsin õõtsikule astudes Heleri sülle,et jalad märjaks ei saaks.Hiljem mainis ta ära,et olid ka mõned põnevad kohad,aga issi ei lasknud neist täit põnevust tunda :( ... no eks peab end parandama ja laskma tal mütata täiega.Kohtusime Tutivapsiga ja jooksime edasi 26-sse punkti.Siin nägime eemalt hirmsa tempoga lähenevaid kollaseid oma tiimi särke, Helis ja Tomi jooksid läbi puhmaste ikka väga kiiresti.
Paar lauset muljeid ja juba nad olidki läinud.Meil oli kaks väikest sutsakat kasutusel takso ehk Heleri sai kukil olla,aga kokkuvõttes mitte üle 5 minuti.Tegelikult kadus peale 4-t tundi Heleril väsimus ära,puhkepausid olid kõvasti kasu toonud ja väike vandersell säras taas ning ei nõudnud finišisse pöördumist.Ületasime Veskijõe mööda kõrget müüri ja allatulekul aitasid head konkurendid Heleri alla müürilt.Tegelikult oleks saanud ka läbi või üle jõekese,aga neiul oli vaja midagi põnevat ju teha.Lepaaugu tagant KP 24 ja > 40. See paistis olevat esimene punkt,kus oleks kompassi vaja läinud,ent õnneks oli siht täiesti olemas ja pöörasime õigest kohast ka punkti.Aega veel jäänud 1,5 tundi ja teekond viis finiši poole.46 > 35 tegi Heleri põllul sama,mis Heliselgi ette tulnud.Jooksis lihtsalt minust ette ja võttis ruttu punkti ära.Loomulikult oli neiul vaja lasta end pildistada ja nii jätkus jõudu kivi otsa ronimisekski.Jäi veel karjäärist punkt võtta ja olimegi kerge sörgiga finišis.Üllatuseks saabusid teiselt poolt ka Helis-Tomi samaaegselt. Aega oli kulunud 7 tundi ja 39 minutit.Meil punkte 68 (linnulennult 24,9 km) Helisel-Tomi-Andrel 116 p (39 km).Sõime suppi,vaatasime autasustamise ära,pessu ja maale.Väike rogainija kustus autos u 5 minutiga,aga ärgates rääkis pikalt kui tore päev oli olnud.Minul on muidugi tore vaadata kui sarnased kaks õde ikka on - suhtumine sporti,tahe teha midagi põnevat,need pilgud millega Heleri jälgis autasustamist ja võitjaid ning söögilauas oma väljateenitud suppi sõi.Olen tagasi seal,kus 2006 Kolga rogainil Helisega alustasime ;) .
Kokkuvõttes olime siis tublid kõik.Eriti kõva tulemuse tegid HP-Sport team Plus:Helis - Tomi-Andre saavutades üldarvestuses 30.koha ! MN-klassi 10.koht ja juuniorite I -koht ! Super!
Meie 68 punkti on minu meelest samuti suurepärane: HP-Sport team: Heleri-Heiki  244.koht (347-st); MN 115. Pere klassis 32.koht (60-st).Kiitus Helerile !
PS! Nagu fotodelt näha võib meid metsas edaspidi ära tunda uue suurepärase vormiriietuse järgi ;) /Tänud MooMoole/
Loodetavasti siis ka Helise muljed : HELISE BLOGI

No comments:

Meie võistkond :

My photo
Meie võistkonnas on Helis,Helena,Heleri,Juula,Heiki ja Taavi;Abiks on olnud Mari-Ann,Küllike,Siisi,Kadri,Carmen,Mihkel,Eelmistel aastatel ka Jaagup,Tõnu,Rasmus K,Mari,Marie,Elina,Aveli,Meelis,Oliver,Kaie,Kristi,Krissu,Tõnis,Tiit,Liina,Kaarel ja Heli. Põhilised "lõbustused" : Rogain,XDream,jooksmine,orienteerumine,sulgpall ja Helisel varasemalt ka iluuisutamine

HP-Sport team karikas - 2009,2012;2015 HELIS ; 2010,2011,2013 HEIKI

HP-Sport team karikas - 2009,2012;2015 HELIS ;   2010,2011,2013  HEIKI

Kontakt

  • heikipajuste at hot.ee 525 77 20
  • juulakene at hot.ee

Punktitabel 2015

  • Helis 6 p
  • Heleri 4 p
  • Heiki 4 p
  • Helena 2 p
  • Juula 2 p

Viimaseid matkasid:

  • 18.12.11 Advendireis Võrus
  • 14.07.11 Rongiga Tartu AHHAAs
  • 12.07.11 Ratastega Kolga-Kahala-Tsitre
  • 25.06.11 Kilplala-Väinjärv
  • 24.02.11 Stockholmis